Recenzie Emotiile lui Noni (Aurelie Chien Chow Chine)

emotiile-lui-noni

Emotiile lui Noni, scrisă de Aurelie Chien Chow Chine, este o serie de carti unice – care ne ajută să explorăm întelegerea emoțiilor în procesul de creștere al unui copil.

Prin intermediul poveștilor amuzante și a personajelor îndrăgite, copiii vor învăța să-și gestioneze emoțiile și să facă față provocărilor cotidiene. Să descoperim împreună universul plin de culoare al lui Noni! [Cumpara prin eMag seria de carti aici].

Emotiile lui Noni: cine este Noni?

Personajul Noni este un unicorn mic. Culoarea coamei sale se schimbă cu emoțiile pe care le simte. Atunci când Noni este supărat sau rănit de cuvinte, devine trist și furios. Coama sa poate fi toate culorile, în funcție de ce simte Noni.

Noni nu este doar un personaj dintr-o carte. Noni ne învață despre emoții și cum să le gestionăm. Avem multe de învățat de la acest unicorn.

Emoțiile lui Noni – Sunt Invidios

Cartea “Emoțiile lui Noni – Sunt Invidios” scrisă de Aurelie Chien Chow Chine descrie emoția invidiei pe care personajul Noni o trăiește și cum își gestionează această emoție.

Descrierea cărții

“Emoțiile lui Noni – Sunt Invidios” este o carte despre un unicorn. Numele unicornului este Noni. Noni este foarte special. Părul lui Noni îsi poate schimba culoarea. Culoarea se schimbă în funcție de cum se simte Noni.

În această carte, Noni simte invidie. Autorul cărții este Aurelie Chien Chow Chine. El ne arată cum gestionează Noni această emoție. Cartea are și exerciții de sofrologie.

Acestea îi ajută pe copii să înțeleagă și să-și gestioneze emoțiile. Didactica Publishing House a publicat cartea.

Autorul: Aurelie Chien Chow Chine

Aurelie Chien Chow Chine este cu adevărat talentată. Ea nu este doar autoarea cărții “Emoțiile lui Noni – Sunt Invidios”, ci și cea care a creat imaginile. Aurelie este specialistă în sofrologie, deci știe cum să lucreze cu emoțiile.

A lucrat mult cu copii. Din această experiență, a născut seria de cărți “Emoțiile lui Noni”. Aceste cărți au avut mare succes. Sunt traduse în peste 20 de limbi. Fiecare carte are 28 de pagini și este ușor de citit pentru copii.

Forma lor este cea a unei cărți cu copertă cartonată.

Sofrologia este o metodă de relaxare și dezvoltare personală care combină tehnici de respirație, relaxare musculară, meditație și vizualizare pozitivă. A fost creată în anii 1960 de Dr. Alfonso Caycedo, un neuropsihiatru columbian. Scopul sofrologiei este de a ajuta indivizii să își echilibreze conștiința și să atingă o stare de bine și armonie, atât la nivel fizic, cât și psihic.

Prin practicarea regulată a tehnicilor sofrologice, oamenii pot învăța să gestioneze stresul, anxietatea, să îmbunătățească calitatea somnului, să crească încrederea în sine și să își dezvolte potențialul interior. Este adesea folosită în domenii precum sportul, educația, sănătatea și dezvoltarea personală.

În esență, sofrologia oferă un set de instrumente pentru a face față provocărilor vieții cotidiene și pentru a trăi o viață mai echilibrată și împlinită.

Alte carti din colectia Emoțiile lui Noni

Timiditatea lui Noni este o emoție care îl influențează adesea și îl face să se simtă nesigur și retras în anumite situații sociale.

Noni și timiditatea

Noni este un unicorn ce-și schimbă culoarea coamei în funcție de emoții. În cartea “Noni și timiditatea”, autorul Aurelie Chien Chow Chine prezintă cum se simte Noni când este timid.

Editura Didactica a făcut acestă carte. Ne ajută să vedem timiditatea prin ochii lui Noni. Noni învață cum să scape de frica de a fi judecat. El găsește curajul de a face lucruri noi.

Așadar, copiii pot înțelege mai bine cum să gestioneze timiditatea lor.

Furia lui Noni

Noni se enerveaza uneori. Asta este firesc. Cartea “Furia lui Noni” ne arată acest lucru. Noni învață cum să-și controleze furia. Are 28 de pagini și este potrivită pentru copii cu vârsta între 3 și 7 ani.

Costă original 28.00 Lei, dar acum este redus la 26.60 Lei.

Această carte face parte din categoria inteligenței emoționale. Ne ajută să înțelegem că furia este o emoție normală. Noni ne arată cum să lucrăm cu această emoție într-un mod sănătos.

Totul se face printr-o poveste simplă și ușor de urmărit. Este o carte bună pentru a discuta despre furie cu copiii.

Noni și fericirea

Noni este un unicorn cu părul colorat. El are multe emoții! În cartea “Noni și fericirea”, Noni este foarte fericit. Părul său devine roz când este fericit. Cartea ne arată cum Noni învață să trăiască momentele de fericire.

Aurélie Chien Chow Chine a scris și desenat aceasta carte. Ea este un expert în a înțelege emoțiile. Cartea a fost publicată de Editura Didactica.

Noni și vinovăția

Noni este un unicorn cu coama plină de culori. În “Noni și vinovăția”, părul lui Noni se schimbă. Acesta devine întunecat când simte vinovăție. Aurelie Chien Chow Chine, autoarea cărții, ne arată că Noni a făcut ceva rău.

El îi este frică să îi spună mamei sale. Cartea aceasta ajută copiii să înțeleagă ce este vinovăția. Ea este potrivită pentru copiii mai mari de trei ani.

Noni și energie

Noni este un personaj care are multă energie. El este mereu plin de viață și entuziasm și nu se plictisește niciodată. Noni își petrece timpul liber făcând activități care îl fac să se simtă bine și să-și folosească energia în mod pozitiv.

Cartea “Emoțiile lui Noni” despre el descrie cum își gestionează și utilizează energia într-un mod sănătos. Pentru copiii care sunt foarte activi, cartea oferă sfaturi și exerciții care îi pot ajuta să-și controleze energia și să o direcționeze într-un mod constructiv.

Astfel, Noni ne învață cât de importantă este energia în viața noastră și cum o putem folosi într-un mod sănătos și plin de bucurie.

Noni și frica

Cartea “Noni și frica” este o parte importantă a colecției “Emotiile lui Noni”, scrisă de Aurelie Chien Chow Chine. În această carte, personajul principal, Noni, este un unicorn al cărui păr se schimbă de culoare în funcție de emoțiile sale.

Cartea explorează frica lui Noni și cum îl afectează. Autorul își folosește cunoștințele despre sofrologie – tehnică de relaxare și gestionare a emoțiilor – pentru a-i ajuta pe copii să înțeleagă și să gestioneze fricile lor.

Cartea conține chiar și un exercițiu de sofrologie pentru a-i învăța pe copii să facă față fricii și să se simtă mai încrezători. Această carte nu doar că îi distrează pe copii, ci îi și învață să-și exprime și să-și gestioneze emoțiile într-un mod sănătos.

Cum ne ajută Emoțiile lui Noni să înțelegem emoțiile copiilor

Cartea “Emoțiile lui Noni” ne ajută să înțelegem emoțiile copiilor prin intermediul personajului Noni, un unicorn care trăiește diferite stări emoționale. Cartea explorează cum Noni se simte invidios, timid, furios, fericit, vinovat sau plin de energie și cum învață să gestioneze aceste emoții.

Autorul, Aurelie Chien Chow Chine, este specialist în sofrologie și include exerciții de sofrologie în carte pentru a ajuta copiii să-și controleze emoțiile. Prin povestea lui Noni, copiii pot învăța cum să recunoască și să exprime propriile emoții și să dezvolte abilități de gestionare a acestora.

Întrebări frecvente despre “Emotiile lui Noni”

1. Ce sunt emoțiile lui Noni?

Emoțiile lui Noni sunt sentimente pe care personajul Noni le experimentează, cum ar fi bucurie, tristețe sau frică.

2. Ce se întâmplă când Noni are emoții?

Când Noni are emoții, el poate reacționa în diferite moduri, cum ar fi plânsul sau râsul, în funcție de felul în care se simte.

3. De ce este important să vorbim despre emoțiile lui Noni?

Este important să vorbim despre emoțiile lui Noni pentru că ne ajută să înțelegem că toți avem emoții și că este normal să le simțim. Aceasta ne poate ajuta să ne exprimăm mai bine și să gestionăm emoțiile noastre.

4. Ce învață copiii din povestea “Emotiile lui Noni”?

Prin povestea “Emotiile lui Noni”, copiii învață că emoțiile sunt normale și că pot să le exprime într-un mod sănătos și constructiv. Povestea îi învață și despre importanța empatiei și a înțelegerii celorlalți.

Scroll to Top