Recenzii Glicinat de magneziu: beneficii, pret, avantaje. Recomandat anti-stres

glicinat-de-magneziu

Cine nu a avut o noapte cu somn de proastă calitate sau a suferit de stres și anxietate? Glicinatul de magneziu, una dintre cele mai absorbabile forme de magneziu, poate fi soluția pe care o căutați. Ai luat vreodata Glicinat de magneziu?

În acest articol, veți descoperi beneficiile uimitoare ale glicinatului de magneziu pentru sănătatea voastră, de la îmbunătățirea calității somnului până la reducerea stresului și susținerea sistemului cardio-vascular.

Sună bine, nu-i așa? Haideți să explorăm împreună acest subiect fascinant.

Glicinat de magneziu: ce este ?

Glicinatul de magneziu este o formă de magneziu foarte ușor de luat de corp. Din toate tipurile, acesta este cel mai usor de primit de la stomac. De aceea, nu face rau stomacului sau nu te face să mergi des la baie.

Glicinatul de magneziu ajută la multe lucruri în corp. El îmbunătățește somnul și memoria. De asemenea, ajută femeile care au dureri înainte de a avea luna. Acest tip de magneziu se găsește în multe mâncăruri bune pentru noi.

Verzile, legumele, nucile, cerealele și peștele toate au magneziu glicinat.

Funcțiile principale ale glicinatului de magneziu

Glicinatul de magneziu are funcții importante în reglarea sistemului nervos, contracția musculară, producerea de energie, funcționarea intestinelor și a inimii.

Regulator al sistemului nervos

Magneziul glicinat are un rol cheie în sistemul nervos. Este ca un lucru care ține totul la loc. Acesta ajută la ținerea sub control a stresului sistemului nervos. Fără magneziu glicinat, nervii ar putea fi prea multe și corpul nu s-ar simți bine.

Dacă nu avem destul magneziu glicinat, sistemul nervos poate avea probleme. Oamenii pot simți crampe la picioare sau pot avea probleme cu memoria. Iar dacă sistemul nervos nu funcționează bine, și alte părți ale corpului ar putea avea probleme.

Dar cu ajutorul magneziului glicinat, sistemul nervos poate funcționa bine și oamenii se pot simți mai bine în corpul lor.

Implicat în metabolismul contracției musculare

Glicinatul de magneziu este vital pentru mișcarea mușchilor tăi. Acesta ajută la modul în care mușchii se contractă și se relaxează. Dacă ai prea puțin magneziu, mușchii tăi se pot contracta prea mult.

Asta poate duce la crampe la picioare sau chiar la stări de oboseală. Prin consum de glicinat de magneziu, îți poți îmbunătăți sănătatea musculară. Ia în considerare luarea de suplimente cu glicinat de magneziu dacă faci sport sau suferi des de crampe musculare.

Contribuie la producerea energiei

Glicinatul de magneziu contribuie la producerea energiei în organism. Magneziul este esențial pentru funcționarea enzimelor implicate în metabolismul energiei. Acest mineral ajută la transformarea alimentelor în energie disponibilă pentru celulele noastre.

Prin asigurarea unui nivel adecvat de magneziu glicinat în organism, putem îmbunătăți nivelul nostru de energie și susține buna funcționare a sistemului nostru nervos. Studiile au arătat că glicinatul de magneziu este una dintre cele mai absorbabile forme de magneziu, ceea ce îl face eficient în a susține producerea de energie în corpul nostru.

Susține funcționarea optimă a intestinului

Glicinatul de magneziu este benefic pentru sănătatea intestinului tău. Acesta ajută la reglarea tranzitului intestinal și poate reduce simptomele tulburărilor digestive. Consumul regulat de glicinat de magneziu susține sănătatea generală a intestinului și promovează absorbția optimă a nutrienților în organism.

Astfel, acest supliment contribuie la menținerea unei funcționări optime a intestinului și la echilibrarea florei intestinale.

Reglează funcția inimii

Magneziul glicinat are un rol important în reglarea funcției inimii. Acest mineral ajută la menținerea unui ritm cardiac adecvat și sănătos. De fapt, medicii preferă magneziul glicinat pentru îmbunătățirea sănătății inimii.

Studiile clinice au arătat că suplimentele de magneziu glicinat au beneficii semnificative asupra funcției cardiace. Prin urmare, consumul de magneziu glicinat poate întări și proteja inima, contribuind la o funcționare optimă a acestui organ vital.

Beneficiile glicinatului de magneziu pentru sănătatea ta

– Efect pozitiv asupra diabetului zaharat.

– Îmbunătățirea calității somnului.

– Sprijin pentru sistemul cardiovascular.

Efect pozitiv asupra diabetului zaharat

Glicinatul de magneziu poate avea un efect pozitiv asupra diabetului zaharat. Acest supliment ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge și poate fi util în gestionarea diabetului.

De asemenea, glicinatul de magneziu poate contribui la reducerea riscului de complicații asociate diabetului și poate îmbunătăți sensibilitatea celulelor la insulină. Este important să discutați despre utilizarea acestui supliment cu medicul dumneavoastră dacă aveți diabet zaharat.

Îmbunătățirea calității somnului

Magneziul glicinat este o formă de magneziu care poate ajuta la îmbunătățirea calității somnului. Acesta ajută la relaxarea mușchilor și reducerea stresului, ceea ce duce la o stare de relaxare și un somn mai odihnitor.

Studiile clinice au demonstrat că suplimentele de magneziu, inclusiv magneziul glicinat, pot avea efecte benefice asupra tulburărilor de somn. Prin urmare, luarea de magneziu glicinat poate fi utilă pentru persoanele care se confruntă cu probleme ale somnului și doresc să își îmbunătățească calitatea somnului lor.

Sprijin pentru sistemul cardiovascular

Magneziul glicinat poate fi benefic pentru sănătatea sistemului cardiovascular. Acest supliment poate ajuta la menținerea unei circulații sanguine sănătoase și poate contribui la reglarea tensiunii arteriale.

De asemenea, magneziul glicinat poate proteja inima de stresul oxidativ și poate contribui la menținerea unui ritm cardiac normal. Prin urmare, acest supliment poate oferi sprijin important pentru sănătatea inimii și a sistemului cardiovascular în general.

Cauzele lipsei de magneziu

Unele cauze ale lipsei de magneziu în organism includ:

 • Consumul excesiv de alcool
 • Dietele sărace în alimente bogate în magneziu, precum legumele verzi cu frunze, nucile și semințele
 • Utilizarea frecventă a anumitor medicamente, cum ar fi diureticele și antibioticele
 • Niveluri ridicate de stres și anxietate
 • Consumul crescut de cafea și băuturi carbogazoase
 • Absorbția deficitară a magneziului din tractul digestiv
 • Procesarea excesivă a alimentelor care reduce conținutul lor natural de magneziu

Importanța glicinatului de magneziu în dietă

Glicinatul de magneziu are o importanță semnificativă în dietă, deoarece asigură aportul necesar de magneziu pentru organism. Magneziul este un mineral esențial care îndeplinește diverse funcții în organism, inclusiv reglarea sistemului nervos, metabolismul contracțiilor musculare și producerea de energie.

Așadar, consumul adecvat de glicinat de magneziu poate contribui la menținerea sănătății sistemului nervos, la susținerea funcționării optime a mușchilor și la îmbunătățirea nivelului de energie.

Un alt aspect important al glicinatului de magneziu în dietă este că ajută la reglarea funcției inimii și a tensiunii arteriale normale. De asemenea, acesta poate avea un efect pozitiv asupra diabetului zaharat, contribuind la controlul nivelului glicemiei.

Având în vedere că deficiența de magneziu este destul de comună datorită factorilor precum alimentația, medicamentele și alte cauze externe, consumul de glicinat de magneziu în dietă poate fi o modalitate eficientă de a preveni sau remedia această deficiență.

Este important să ne asigurăm că avem suficient magneziu în dietă pentru a ne menține sănătatea generală și a preveni apariția simptomelor deficitului de magneziu.

Simptomele deficitului de magneziu

Simptomele deficitului de magneziu includ:

 • Oboseală
 • Slăbiciune musculară
 • Crampe musculare
 • Tulburări ale somnului
 • Probleme de concentrare

Diferitele tipuri de magneziu

Există mai multe tipuri de magneziu, fiecare având beneficiile și utilizările sale specifice. Află mai multe despre ele în continuare.

Săruri anorganice de Mg

Sărurile anorganice de magneziu sunt compuși de magneziu care nu conțin molecule de glicinat. Acestea pot avea și ele beneficii pentru organism, însă variază în funcție de tipul de compus utilizat.

Nu sunt prezentate informații specifice despre beneficiile sau caracteristicile sarurilor anorganice de magneziu în acest conținut.

Săruri organice de Mg

Sărurile organice de magneziu sunt una dintre cele mai bune forme de magneziu pe care corpul tău le poate absorbi. Această formă de magneziu, cum ar fi magneziul glicinat, este recunoscută pentru beneficiile sale pentru sănătatea ta.

Aceste săruri organice pot ajuta la îmbunătățirea somnului și la sprijinirea memoriei. De asemenea, pot ameliora simptomele sindromului premenstrual. Deoarece magneziul este un mineral esențial pentru organism și este implicat în sute de reacții biochimice, consumul sărurilor organice de magneziu poate fi o modalitate eficientă de a asigura că ai suficient magneziu în organism.

Magneziul glicinat: pentru o viață echilibrată și plină de vitalitate

Magneziul este un mineral esențial pentru organism, iar glicinatul de magneziu se dovedește a fi una dintre cele mai eficiente și benefice forme ale sale. Beneficiile sale se extind dincolo de simplele funcții de bază ale magneziului, oferind soluții specifice pentru probleme comune cu care mulți dintre noi se confruntă.

De la îmbunătățirea calității somnului, ajutându-te să te relaxezi și să te deconectezi de stresul zilnic, până la sprijinirea funcționării optime a sistemului cardiovascular și ameliorarea simptomelor neplăcute ale sindromului premenstrual, glicinatul de magneziu se dovedește a fi un aliat de nădejde.

Un alt avantaj major este capacitatea sa superioară de absorbție, făcând din magneziul glicinat o opțiune ideală pentru cei care doresc să beneficieze de toate avantajele magneziului fără a se confrunta cu problemele digestive asociate cu alte forme.

În concluzie, alegerea de a include glicinatul de magneziu în dieta ta poate fi un pas esențial în îmbunătățirea sănătății tale globale și în menținerea unui echilibru fizic și mental.

Întrebări frecvente

1. Care sunt beneficiile glicinatului de magneziu pentru sănătate?

Glicinatul de magneziu poate ajuta la reducerea stresului, îmbunătățirea somnului, reglarea nivelului de energie și sprijinirea sistemului nervos și muscular.

2. Cât de des trebuie să iau glicinat de magneziu pentru a beneficia de efectele sale?

Este recomandat să urmați indicațiile medicului sau să luați suplimentul conform instrucțiunilor de pe ambalaj pentru a beneficia de efectele glicinatului de magneziu.

3. Există vreun efect secundar asociat cu utilizarea glicinatului de magneziu?

De obicei, glicinatul de magneziu este bine tolerat, dar pot apărea efecte secundare minore cum ar fi diareea sau disconfortul gastric. În cazul unor reacții adverse neașteptate, este recomandat să consultați un medic.

4. Pot lua glicinat de magneziu în timpul sarcinii sau alăptării?

Dacă sunteți gravidă sau alăptați, este important să consultați medicul dumneavoastră înainte de a lua orice supliment, inclusiv glicinat de magneziu. Ei vă pot oferi sfaturi personalizate și informații despre siguranța și doza adecvată.

Scroll to Top