Melatonina picaturi: beneficii și utilizare în siguranță

melatonina-picaturi

Dacă vă confruntați cu probleme de somn și căutați o soluție eficientă, melatonina picaturi ar putea fi răspunsul.

Acest supliment alimentar vine într-un flacon cu capac tip pipetă, permițând o dozare precisă de 1.5 mg de melatonină la fiecare 10 picături. Creată în glanda pineală a creierului, melatonina este hormonul natural care ajută la reglarea ceasului biologic și la inducerea stării de somnolență.

Mai mult, formula este concepută pentru o absorbție rapidă și nu conține alergeni comuni, oferind astfel o opțiune sigură și eficientă pentru îmbunătățirea calității somnului

Melatonina are și alte roluri. Este un antioxidant puternic. Acest lucru înseamnă că poate proteja celulele noastre. O face luptând împotriva stresului oxidativ. Melatonina poate ajuta la reducerea anxietății și a depresiei.

Dar trebuie să fim atenți când o folosim. Trebuie să o luăm sub supravegherea unui specialist și în dozele potrivite.

Beneficiile melatoninei și de ce să folosiți melatonina picaturi

Melatonina picături este benefică pentru ameliorarea insomniei.

– Aceasta stimulează producția hormonului uman de creștere.

– Utilizarea melatoninei picături poate îmbunătăți sănătatea ochilor.

– Există posibilitatea ca melatonina picături să ajute la tratarea refluxului gastroesofagian.

Ameliorarea insomniei

Melatonina ajută la somn. Este un hormon care spune corpului când este timpul să doarmă. Melatonina picaturi cu aroma de zmeura Kal, 55 ml, Secom este un produs bun pentru aceasta.

Îl puteți lua de la Farmacia Tei. Luând melatonină, poți dormi mai bine. Acest lucru este de ajutor dacă ai insomnie. În plus, melatonina nu are efecte secundare dure. Așadar, este o opțiune bună pentru a îmbunătăți somnul.

Stimularea producției hormonului uman de creștere

Melatonina picături poate ajuta la creșterea hormonului uman de creștere. Acest hormon este important pentru sănătate. Când în corp sunt destule astfel de hormoni, putem să vedem mai bine, să ne mișcăm mai repede și să avem mai multă energie.

Iar melatonina picături poate ajuta la aceasta. Aceasta este ca un impuls pentru corpul nostru care ne ajută să fim mai puternici și mai sănătoși.

Melatonina picături este o alegere bună pentru a stimula producția acestui hormon. Este ușor de luat și nu are efecte secundare rele. În plus, melatonina este un hormon natural pe care corpul nostru îl produce.

Așadar, folosirea acestui produs nu este ceva străin pentru corpul nostru.

Îmbunătățirea sănătății ochilor

Melatonina picaturi ajuta la sănătatea ochilor. Aceasta se face prin protejarea lor de lumină albastră. Lumina albastră poate veni de la telefoane, televizoare și laptopuri. Melatonina picaturi poate pune un scut între ochii tăi și această lumină.

Un studiu din 2021 în Journal of Pineal Research a avut pacienți cu glaucom care au luat melatonină seara timp de trei luni. Melatonina a stabilizat ritmurile circadiene ale pacienților și a îmbunătățit presiunea intraoculară.

Posibilitatea de a ajuta la tratarea refluxului gastroesofagian

Melatonina picaturi poate fi de ajutor pentru persoanele cu reflux gastroesofagian. Ea reduce crearea de acid in stomac si relaxeaza un muschi. Acest muschi este la baza gatului si opreste acidul sa se intoarca.

Daca ai reflux gastroesofagian, poti lua 10 picaturi pe zi de Melatonina. Dar, mereu cere sfatul unui doctor inainte.

Utilizarea melatoninei ca tratament pentru refluxul acid a fost raportată de cercetători polonezi care și-au publicat descoperirile în Journal of Clinical Gastroenterology. Ei au recrutat 60 de pacienți cu această afecțiune și i-au împărțit în două grupuri. Detalii aici.

Modul de administrare al melatoninei picături

Modul de administrare al melatoninei picături este simplu și convenabil. Iată cum să o utilizezi:

  • Agită flaconul înainte de utilizare.
  • Deschide capacul tip pipetă.
  • Aplică 10 picături sub limbă, cu aproximativ 30 de minute înainte de culcare.
  • Înghite după ce s – au dizolvat complet sub limbă.
  • Este important să respectați doza recomandată și să nu depășiți cantitatea indicată.

Când este recomandată utilizarea melatoninei picături

Melatonina picături este recomandată atunci când ai probleme cu somnul și vrei să adormi mai repede. Aceasta este deosebit de utilă în tratarea insomniei și a tulburărilor de somn.

De asemenea, melatonina picăturilor poate fi utilizată pentru a ajuta persoanele care lucrează în schimburi de noapte să se adapteze la un nou program de somn. Este important să urmezi instrucțiunile și doza recomandată de 10 picături pe zi înainte de culcare sau conform indicațiilor unui specialist.

Melatonina picăturilor nu trebuie administrată copiilor și trebuie depozitată într-un loc uscat, ferit de expunerea la soare.

  • Pentru adulți: Nu există o doză oficială recomandată, dar o gamă de 1 până la 5 miligrame pare a fi eficientă. Adulții pot lua melatonină câteva ore înainte de culcare.
  • Pentru copii: Dozarea melatoninei pentru copii ar trebui determinată de un pediatru. Dozajele tipice pentru tratarea insomniei la copii încep de la 1 până la 2 miligrame. Melatonina nu ar trebui să fie utilizată la copii sub 5 ani. (Sursa)

Întrebări frecvente despre melatonina picaturi

Ce este Melatonina în picături?

Melatonina în picături este o formulă lichidă pe bază de melatonină, un neurohormon cunoscut pentru rolul său în corectarea tulburărilor de somn. Aceasta este adesea utilizată pentru a ajuta la reglarea ritmului circadian și pentru a combate insomniile sau alte probleme legate de somn. Sursa

Cum se administrează Melatonina în picături?

Se recomandă administrarea a 10 picături (aproximativ 0,5ml) pe zi, înainte de culcare. Este esențial să se urmeze doza recomandată și să se consulte un specialist înainte de a începe orice regim de suplimentare. Sursa

Există contraindicații sau efecte secundare?

Da, după utilizarea melatoninei în picături, nu se recomandă conducerea autovehiculelor sau a utilajelor grele și nici efectuarea activităților care necesită o stare de atenție sporită. De asemenea, produsul nu trebuie lăsat la îndemâna copiilor. Există și contraindicații pentru persoanele cu anumite afecțiuni sau care urmează tratamente alopate.

Care sunt beneficiile Melatoninei în picături?

Melatonina în picături ajută la atenuarea tulburărilor de somn, susține reglarea ritmului circadian, oferă suport în reducerea oboselii acumulate în timpul zilei și a iritabilității. De asemenea, contribuie la funcționarea normală a sistemului nervos și la menținerea sănătății psihice.

De unde pot achiziționa Melatonina în picături?

Melatonina în picături poate fi achiziționată de pe diverse site-uri online, precum eMag, Farmacia Tei sau Secom.

Scroll to Top