Top 10 motive să dăruiești un tablou cu licheni personalizat handmade

Tabloul cu licheni personalizat handmade, cadoul ideal pentru tine și cei dragi. Daca esti interesat de tablouri cu licheni decorativi si alte plante artificiale sau elemente din natura – acasa, sau la birou, atunci citeste acest articol fascinant despre 10 beneficii ale tablourilor cu licheni stabilizati.

Personalizam tablouri licheni familie, tablouri licheni cupluri, tablouri pereti vii, etc., pentru gustul fiecaruia.

cadou tabl. vicadou tabl. vintage poti adaug poza ta

Realizam tablouri cu licheni decorativi pe comanda online [click pentru detalii].

Ce parere are arhitectul si designerul de interior, Mihaela-Raluca Pavel, co-founder ‘Four Design Studio’, despre lichenii, muschii si plantele stabilizate

Mihaela-Raluca Pavel

~ Arhitect Si Designer Interior @ Four Design Studio

Nu necesită nici un fel de întreținere.

” dorința de a ne petrece mai mult timp în natură care este resimțită de toata lumea, cu atât mai mult în perioada în care ne aflăm. Astfel avem soluția lichenilor, muschilor si a plantelor stabilizate. Acestea sunt materiale naturale, dar stabilizate printr-un proces sustenabil, astfel încât pentru o perioadă lungă de timp nu necesită nici un fel de întreținere.Sunt o alternativă foarte bună a elementelor naturale și optăm mereu pentru a le integra în amenajarile noastre atunci cand avem nevoie de un spațiu relaxant, cozy și cu o energie pozitivă.De asemenea, dacă dispunem și de o suprafață generoasă putem sa ne jucăm cu diverse materiale pentru a crea compoziții unice. “

tablouri-licheni-decorativi-cadouri-handmade-personalizate

Tablou Licheni Personalizat; Cadoul ideal 😉

Ce opțiune mai potrivită pentru un cadou decât un obiect care respiră, are viață și care ți-o poate îmbunătăți și pe a ta?. Lichenii sunt plante pure, cu un aspect verde crud care inspiră vitalitate, nu sunt pretențioase pentru că nu necesită îngrijire și durează în jur de zece ani.

Tablourile din licheni stabilizați sunt handmade, realizate cu multă grijă și delicatețe pentru a păstra farmecul discret al plantei.

In aceste imagini sunt tablouri cu licheni pe care le-am realizat pentru a-ti arata cateva exemple despre ce putem crea pentru tine, si cei dragi, acasa sau la birou.

Ce sunt lichenii și care este originea lor?

Lichenii sunt mici, modești și nu atât de cunoscuți ca plantele cu flori, dar la fel de complecși și extrem de interesanți pentru că îndeplinesc un rol important în sănătatea și funcția mediului nostru înconjurător.

tablouri-licheni-decorativi-Cadouri-handmade-personalizate-turcanu-ioana

“Lichenii sunt printre primele plante care s-au adaptat pentru a trăi pe uscat, după ce au evoluat din alge.”

Ei aparțin unui grup divers de organisme numite Bryophytes care sunt printre cele mai simple plante terestre. Cuvântul “Bryophyte” provine din cuvintele grecești “bryon” care înseamnă “mușchi de copac” și “fitonuar” care înseamnă “plantă”.

Lichenii sunt printre primele plante care s-au adaptat pentru a trăi pe uscat, după ce au evoluat din alge. Deși sunt de dimensiuni mici, lichenii formează unul dintre cele mai mari grupuri de plante terestre ce pot fi găsite în întreaga lume într-o varietate de habitate. Datează de acum 450 de milioane de ani și au trecut prin schimbări climatice drastice. Sunt între 15.000 și 25000 de specii de licheni pe fiecare continent și în fiecare ecosistem unde există plante care se hrănesc cu energie solară.

Lichenii nu au un sistem vascular dezvoltat și, prin urmare, nu sunt în măsură să atragă apa și substanțele nutritive de la sol, motiv pentru care nu cresc foarte mari. Această caracteristică le distinge de ferigi și plantele cu flori. Lichenii absorb apa și substanțele nutritive în principal prin frunze, care sunt de obicei doar o singură celulă în grosime. Nu au flori sau fructe și în loc de semințe au spori.

Lichenii, un nou trend în arhitectura și designul de interior

Pe măsură ce spațiile urbane devin din ce în ce mai izolate de lumea naturală, dorința noastră de a menține un fel de conexiune cu natura a inspirat noi concepte de design interior cum ar fi peretele de licheni.

cadou tabl. peisaj venetian

“Această tendință spre elemente naturale în designul interior nu este nimic nou.”

Cererea a crescut foarte mult în ultimii ani, pe măsură ce companiile și instituțiile, atât mari, cât și mici, încep să ia mai în serios bunăstarea angajaților, a oaspeților și a clienților.

Wellness-ul și designul sustenabil au devenit mai esențiale ca niciodată, pe măsură ce dorința oamenilor de experiențe naturale și autentice în interior și în exterior a devenit mai pronunțată. Lichenii ajută companiile să reducă acest decalaj și să răspundă nevoilor de proiectare pe care oamenii le solicită din ce în ce mai mult.

Dorința de a fi mai aproape de natură a contribuit la apariția mișcării de design biofil din ce în ce mai mult în lumina reflectoarelor. Publicul apreciază modul în care elementele de design aduc beneficii nu numai sănătății lor, ci și bunăstării și productivității la locul de muncă – beneficii pe care directorii, profesioniștii din domeniul resurselor umane și experții în managementul schimbării doresc să le vadă.

Peretele din licheni și obiecte de design interior vii sunt un mod frumos de a aduce un colț de natură la birou dar chiar și în casa ta. Pereții din licheni pot include ferigi și ramuri decorative pentru un impact vizual puternic. Ne place, de asemenea, ideea de a asocia o grădină verticală cu un perete din piatră stivuită. Minunat amestec de texturi naturale care fără îndoială va cuprinde atenția și interesul celor care îți vor trece pragul.

Deși pereții cu licheni pot fi costisitor de instalat, aceștia sunt ușor de întreținut. Atâta timp cât menții umiditatea interioară adecvată și îi ții departe de soare, nu va trebui să îi uzi.

Poți acoperi un perete întreg cu licheni sau poți adăuga câteva tablouri pentru a crea puncte de interes în decorul actual. Tablourile cu licheni decorativi sunt făcute la comandă pentru a aduce un plus de frumusețe oricărei părți a casei tale.

Una din sugestiile noastre ar fi să le plasezi în foaierul casei pentru a face o excelentă primă impresie celor care te vizitează. Mai mult, poți folosi lichenii ca să creezi tot felul de semne și înscrisuri pentru un perete plin de viață. Înscrisurile personalizate pe perete adaugă o notă inedită de nou și prospețime unui spațiu de locuit.

Am menționat mai devreme că lichenii ar putea fi vopsiți într-o gamă de culori diferite folosind coloranți naturali, non-toxici. Compania noastră este specializată în crearea de tablouri decorative cu licheni care conțin plante ce nu necesită întreținere adresate persoanelor care nu au abilitățile sau timpul necesar pentru a-și menține florile sau plantele verzi vii și sănătoase. Un tablou de perete cu licheni ar putea fi soluția perfectă pentru casele cu un concept deschis. Aceasta poate fi o soluție minunată și pentru biroul tău de acasă.

Care sunt avantajele dăruirii unui tablou cu licheni personalizați?

1. Nu necesită îngrijire specială. Obiectele de design interior cu licheni sunt economici, ușor de instalat și nu necesită multă întreținere sau îngrijire specială. Nu trebuie udați, deoarece lichenii absorb umezeala din aer.

Tabloul cu licheni stabilizati "Cum ne-am intalnit?"

“Poți plasa tabloul exact în orice loc al casei…”

2. Așează-l acolo unde îți dorești!

Un alt avantaj este că poți plasa tabloul exact în orice loc al casei. Lichenii cresc frumos și în locuri slab luminate.

3. Creează acoperire fonică.

Tablourile cu licheni de dimensiuni mari ca și pereții de licheni pot asigura acoperire fonică. Există studii care arată că plantele reduc zgomotul ambiental cu 5 decibeli.

4. Au nevoie de susținere minima.

Tablourile cu licheni nu au nevoie de structuri grele și de sol. Poți construi un tablou ca un proiect DIY cu ajutorul lichenilor decorativi Dedeman, de exemplu. Vei vedea că se pot folosi plăci speciale cu spori ai acestei plante. Astfel de pereți sunt ușori și au nevoie de o structură minimă de susținere.

5. Contribuie la reducerea prafului din aer.

Praful din aer poate conține o varietate de contaminanți potențial periculoși, cum ar fi aerosolii de la detergenți, particulele de fum, praful chimic, și mucegaiul. Când inhalezi praful din aer, te expui riscului de boli cum ar fi astmul, alveolita alergică și cancerul. Poluanții se agață de suprafața lichenilor, și în timp ce poluanții sunt blocați acolo, bacteriile îi transformă în biomasa plantei.

6. Contribuie la o piele mai sănătoasă.

Prezența plantelor în camerele de locuit și de lucru este cunoscută ca o modalitate excelentă de a reduce aspectul pielii uscate. Pielea hidratată nu numai că te ajută să arăți sănătos și să eviți ridurile, dar ajută și rănile să se vindece mai repede.

7. Are un impact pozitiv asupra stării de sănătate.

Prin simplul fapt ca ești aproape de plante, asta poate avea un impact pozitiv asupra bunăstării tale. Studii recente arată că, simplul contact cu câteva elemente naturale în mediul de lucru poate crește productivitatea și satisfacția la locul de muncă. Obiecte decorative care conțin plante trimit, de asemenea, un mesaj angajaților că lucrează la o companie care este preocupată să le ofere un mediu de lucru plăcut și sănătos.

8. Reduc stresul.

Un alt studiu care măsoară nivelul de stres al angajaților arată că participanții în birouri în care se află plante sunt mai puțin stresați decât participanții care lucrează în birouri fără plante.

9. Combinații infinite de design.

Cu tablourile de licheni personalizate, poți crea o varietate de modalități de a-ti decora casa. Ca orice plantă, lichenii pot fi de diferite nuanțe ceea ce-ți permite sa fii cu adevărat creativ atunci când îți decorezi peretele viu. Mai mult, pentru compoziții spectaculoase, lichenii pot fi ușor colorați și combinați cu diferite plante cum ar fi ferigile sau plantele țesute ceea ce adaugă la valoarea decorativă și unicitatea compoziției.

10. Tabloul cu licheni personalizati handmade este un cadou sustenabil.

Cum poate o simplă plantă să salveze mediul înconjurător? Tabloul cu licheni personalizat este un cadou sustenabil. Se tot vorbește astăzi despre sustenabilitate dar ce înseamnă realmente să trăiești sustenabil și să îndemni și pe alții să facă asta? Un cadou sub formă de tablou cu licheni personalizat este soluția ideală.

Un tablou nu este doar atractiv și cu o valoare intrinsecă, greu de cuantificat. El reprezinta un obiect estetic menit să încurajeze protejarea planetei prin faptul că nu necesită apă si nu are nevoie de fertilizatori sau de tratamente chimice. Din contră, el curăță aerul de poluare și substanțe toxice, aduce bunăstare și o atmosferă care respiră sănătate și vitalitate.

Alege să dăruiești un tablou cu licheni personalizat. Este o modalitate grozavă de a aduce elemente naturale în casa cuiva și de a-i ajuta să se bucure de un colț de natură în interior.

Ioana Viorica Turcanu

CEO and Co-Founder @ LifeColorForever.com

Sunt un antreprenor creativ, pasionata de tablouri licheni, natura, pictura si peisagistica. Imi folosesc abilitatile creative oferite de marele Creator, pentru a bucura persoanele doritoare de cadouri unicat, lucrate manual. Am confectionat si o serie de papusi de colectie.

Doresti sa comanzi si tu un tablou cu licheni personalizat?

Da click pe butonul de mai jos.

Cum se realizează un tablou cu licheni personalizat
tablou-licheni-familie
Scroll to Top